הבלוג

בין סערת חושים לקהות חושים

היבטים רגשיים לליקוי בוויסות החושי
.SMD (Sensory Modulation Disorder)
במאמר נכיר את המושג ויסות, וויסות חושי וחשיבותו בתפקוד היומיומי של ילדים. נבין מהו ליקוי בוויסות חושי וכיצד נתמודד עם הקושי.

העוצמה שבקבלה

הרהורים על הסיפור:
"האפצ'י הגדול של אבא של אורי"
כיצד נקבל ונכיל ילד מאתגר? כיצד נתמודד עם התנהגות מציקה? מהי מידת השליטה שלנו כהורים על התנהגות ילדנו? כיצד נלמד להכיל את הקושי? ומה האסטרטגיות לקונפליקט שעימו אנו מתמודדים?

פעילויות מווסתות

יש ילדים הזקוקים להרגעה ואחרים לעוררות.  במאמר זה אציג ארבע עקרונות לוויסות וכן דוגמאות לפעילויות מווסתות. עקרונות וכלים

ויסות רגשי

במאמר זה נלמד מהו רגש? מהו ויסות? מהו ויסות רגשי ומהו ליקויי בוויסות רגשי ובוויסות התנהגותי.

 מדריך להורים – כיצד לסייע לילדים לווסת רגשות

האם לילד שלך יש קושי לווסת את רגשות ולנהל אותם? במאמר זה תמצא מדריך להורים ובו 12 כלים בהם תוכל להתמקד כדי לסייע לילדך.

יש לי קושי בוויסות רגשי

כיצד אלמד לווסת את רגשותיי? במאמר זה ילדך יקבל 12 טיפים להתמודדות עם קושי בוויסות רגשי.

מודל מִנְהֶלֶ"ת לוויסות תפקודים ניהוליים ולוויסות קשב

במאמר זה אציג את  מודל מִנְהֶלֶת לפיתוח התפקודים הניהוליים, נלמד על התפקודים העיקריים התורמים לניהול תפקודי הקשב וההתארגנות ונשלב  אסטרטגיות התמודדות.

ממוח מלחמה
למוח משימה

הילד חווה הצפה רגשית? בעזרת מודל כף היד של דניאל סיגל, נלמד לעזור לילד לעבור ממוח מלחמה למוח משימה, להירגע ולחזור לשיתוף פעולה. 

תראפיה
במוסיקה

הקשר בין תרפיה במוסיקה ופרפר: נכיר מהי תרפיה במוסיקה? מהו תהליך טיפולי? מתי נפנה לטיפול רגשי, מהן הסיבות העיקריות שנפנה ילדים לטיפול רגשי, מתי נשלב הדרכת הורים ומתי נפנה לטיפול מקצועי.

מודל סיב"ת כתיבת ספרון הנרטיב הטיפולי לקושי בוויסות חושי וריגשי

המאמר עוסק בשימוש בטכניקה של כתיבת סיפור נרטיבי להתמודדות בקושי בוויסות חושי או רגשי בעזרת מודל סיב"ת. מיועד לאנשי טיפול העובדים עם ילדים צעירים ומשלב שלושה מודלים: מודל הטיפול הנרטיבי של מייקל וייט ודיויד אפסטון, מודל משולש הטראומה של ליברמן, גוש איפן וון הורן ומודל הסיפור החברתי של קארול גרייס. 

"מודל משולש הממים לוויסות תקשורת חיובית": מחשבה – מילה- מעשה

כיצד ניצור את "משולש הממים לוויסות תקשורת חיובית" במעגלים החיים השונים הסובבים אותכם: במשפחה שלכם, במסגרת החינוכית של ילדכם, במסגרת העבודה שלכם ועוד? כיצד נייצר תקשורת חיובית בעזרת חמלה לעצמי ולסביבה?

שביל הזהב:
ויסות מידות הנפש
ע"פ הרמב"ם

כיצד ניתן לאזן את מידות הנפש על פי הרמב"ם? מהו שביל הזהב?  לו הרמב"ם היה חי בזמננו, האם הרמב"ם היה מציע "סרגל מידות" דמיוני? האם אפשר להשתנות? מי צריך להשתנות אני או האחר?

דילוג לתוכן